Aperitive si salate Sandvisuri si tarte

Omletă umplută

omleta mexicana umpluta

Omleta, cel mai iubit mic dejun din lume! Iată o variantă și mai sățioasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Omletă umplută

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 3 lămâi verzi
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt
  • 3 linguri iaurt natural
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 1/2 varză albă
  • 1 ardei iute roșu
  • 8 ouă mari
  • 60 g brânză Cheddar

Modalitate de preparare:

  1. Curățați avocado și introduceți pulpa la blender.
  2. Stoarceți zeama de la 2 limete, adăugați tulpinile coriandrului, iaurtul și un strop de ulei.
  3. Pulsați până când obțineți un sos omogen și asezonați după gust.
  4. Curățați ceapa și morcovul. Radeți-le pe ambele de preferat într-un robot de bucătărie sau folosind o răzătoare.
  5. Tăiați fin varza și ardeiul iute.
  6. Combinați totul într-un castron încăpător.
  7. Adăugați o mare parte din frunzele de coriandru, apoi turnați sosul de avocado și amestecați bine.
  8. Gustați și asezonați după bunul plac.
  9. Bateți ouăle într-un castron împreună cu un strop de apă, sare și piper.
  10. Înceingeți o tigaie, adăugați în ea 1 linguriță de ulei de măsline și un sfert din cantitatea de ouă.
  11. Amestecați totul în tigaie, radeți deasupra un sfert din brânza cheddar și așteptați să se topească.
  12. Preparați omleta, iar când este gata având grijă să nu se maronească, scoateți-o pe o farfurie și adăugați câte 1 lingură de umplutură.
  13. Rulați și repetați operațiunea cu restul ingredientelor până la epuizarea acestora.
  14. Serviți cu felii de limetă și frunze de coriandru.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE