Aperitive si salate Bucatarii internationale Carne Legume Mancaruri

Orez în stil coreean

Combinație de orez, ouă și condimente servit cu sos iute. O călătorie culinară în toată regula.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 320 g orez basmati
  • 200 g resturi friptură pipet de vită
  • 2 linguri sos BBQ
  • 2 linguri soso iute chilli
  • sos de soia
  • 2 linguri semințe de susan
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute roșu proaspăt
  • 150 g ciuperci champignon
  • ulei de susan
  • 1/2 varză Savoia
  • 5 ouă mari

Modalitate de preparare:

  1. Într-o oală mare, fierbeți orezul conform instrucțiunilor de pe pachet, împreună cu un praf de sare.
  2. Între timp, rupeți carnea fâșii în dimensiuni diferite și amestecați-o cu sosul barbeque, sosul iute de chilli și 1 lingură de sos de soia.
  3. Într-o tigaie mare, tip wok, prăjiți semințele de susan la foc mediu timp de 1 minut, apoi scoateți-le și lăsați-le deoparte.
  4. Cu aproximativ 5 minute înainte ca orezul să fie gata, curățați usturoiul și feliați-l fin, alături de ardeiul iute și plasați-le în tigaie împreună cu ciupercile și 2 linguri de susan, lăsându-le la prăjit timp de 1 minut.
  5. Adăugați peste acestea carnea împreună cu sosul în care a stat  în timp ce tăiați varza fâșii.
  6. Când carnea este lipicioasă, înglobați varza și gătiți-o 4-5 minute sau până când este pătrunsă.
  7. Scurgeți orezul și amestecați-l în tigaie cu puțin sos de soia, apoi spargeți deasupra 1 ou și amestecați energic.
  8. Reduceți focul, apoi apăsați orezul pe margini pentru a deveni crocant. Poșați cele 4 ouă rămase în oala în care a fiert orezul.
  9. Fierbeți-le la foc mic timp de 2-4 minute, în funcție de cum le doriți preparate.
  10. Adăugați ouăle peste orez și serviți.
  11. Presărați semințele de susan deasupra și stropiți totul cu un sos de chilli.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE