Aperitive si salate

Ouă umplute, clasicul va fi mereu gustos

Ouăle umplute, atracția petrecerilor!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente:

  • 5-6 ouă
  • 50 g unt
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • muștar
  • pătrunjel/mărar tocat

Modalitate de preparare:

  1. Ouăle se pun la fiert în apă rece cu puțină sare și se fierb timp de 6-7 minute după ce apa a început să clocotească.
  2. După acest timp se transferă ouăle într-un bol cu apă rece pentru 1 minut.
  3. Se curăță ouăle de coajă și se taie pe jumătate.
  4. Se trece cuțitul doar pe partea albușului pentru ca gălbenușul să fie scos întreg.
  5. Un gălbenuș se va folosi la prepararea maionezei iar restul se zdrobesc și se amestecă cu untul până când compoziția devine ca o pastă.
  6. Se adaugă smântâna, sare, verdeață tocată și muștar după gust.
  7. Folosind această compoziție se vor umple albușurile cu un șpriț.
  8. Decorați după bunul plac cu măsline, vedreață, ceapă sau alte ingrediente la alegere.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE