Aperitive si salate Bucatarii internationale Foitaje si pateuri Legume Vegetarian

Pachețele de primăvară cu legume

Bucură-te de arome asiatice la tine acasă.

Dificultate : ușor

Timp de preparare: mediu

Ingrediente pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 150 ml apă
  • 1 linguriță ulei susan

Pentru umplutură:

  • 2 lingurițe ulei susan
  • 4 fire ceapă verde
  • 50 g muguri de bambus
  • 200 g germeni de soia
  • 150 g morcovi
  • 2 lingurițe sos de soia
  • sare
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 vârf cuțit chimen măcinat
  • 1 vârf cuțit anason

Modalitate de preparare:

  1. Pentru început se prepară aluatul și se pune făina într-un castron, se sărează ușor, se adaugă oul, apa și uleiul și se frământă un aluat elastic.
  2. Pe o plansetă presărată cu făină se întinde aluatul încet, cât se poate de subțire și se lasă pentru o jumătate de oră la rece.
  3. Se taie aluatul în dreptunghiuri mari.
  4. Se încinge uleiul într-o tigaie.
  5. Ceapa verde și mugurii de bambus se taie în felii subțiri și împreună cu germenii de soia se călesc câteva minute, se dau morcovii pe răzătoare și se adaugă la compoziția din tigaie.
  6. Se încorporează sosul de soia și se condimentează.
  7. Se ia de pe foc amestecul și se lasă să se răcească.
  8. Se distribuie umplutura  pe fiecare dreptunghi și se rulează.
  9. Se prăjesc în baie de ulei încins timp de un sfert de oră la foc mic.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE