Aperitive si salate Peste

Rulouri de calamar cu sparanghel

30 de minute pentru un meniu elegant cu calamar, sparanghel și bacon.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g calamar
  • 600 g sparanghel
  • 150 g bacon ( feliat )
  • 4 linguri ulei măsline
  • 1-2 căței usturoi
  • 400 g roșii
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Curățați calamarii și îndepărtați extremitățile.
  2. Tăiați-i pe lungime.
  3. Opăriți roșiile pentru a putea fi curățate de pieliță.
  4. Tăiați-le pe jumătate pentru a elimina semințele și tăiați pulpa în cuburi mici.
  5. Îndepărtați partea fibroasă a firelor de sparanghel și curățați tija.
  6. Plasați sparanghelul într-un vas cu apă clocotită și sare. Fierbeți-l timp de 15 minute, scurgeți-l și transferași-l într-un vas.
  7. Întindeți feliile de bacon de o planșetă și așezați câte un calamar desfăcut și două fire de sparanghel.
  8. Rulați în jurul sparanghelului, cu felia de bacon în exterior.
  9. Căliți usturoiul zdrobit într-o tigaie cu ulei înincs.
  10. Așezați rulourile în tigaie , presărați sare și piper și prăjiți câte 5 minute întorcându-le pe toate părțile.
  11. Turnați vinul alb și fiebreți până când acesta se evaporă.
  12. Scoateți rulourile din tigaie și adăugați capetele calamarilor. Gătiți pentru 4-5 minute, apoi așezați din nou rulourile.
  13. Adăugați roșiile, sare și piper.
  14. Fierbeți totul pentru încă 5 minute.
  15. Servește rulourile calde.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto:123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE