Aperitive si salate Legume Salate

Salată Caesar iute

Ce spui de clasica salată Caesar într-o altă abordare, mai iute și cu felii de prosciuto?

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 8 felii prosciutto
  • un strop de ulei de măsline
  • 8 felii ciabatta
  • 4 salate mici curățate și spălate
  • 15 fileuri de anșoa marinat
  • câteva fâșii de parmezan pentru decor

Pentru sos:

  • 1 cățel de usturoi, curățat de coaja și zdrobit
  • 2 anșoa sărați și tocați mărunt
  • 1/2 linguriță boia de ardei
  • câteva picături de sos Worchestershire
  • 100 g iaurt grecesc
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Pentru a prepara sosul, amestecă toate ingredientele într-un blender și asezonează cu sare și piper după gust.
  2. Pregătește prosciutto. Încinge un strop de ulei de măsline într-o tigaie și pune la prăjit feliile de prosciutto (în două tranșe, eventual)
  3. Prăjește-le la foc mediu aproximativ două minute pe fiecare parte, până se rumenesc, apoi scoate-le pe o farfurie.
  4. Lasă-le până se răcesc și devin crocante, apoi rupe feliile de prosciutto în bucăți mai mici.
  5. Prăjește feliile de ciabatta în aceeași tigaie, pe ambele fețe.
  6. Desfă salatele și toacă-le grosier.
  7. Așează frunzele pe farfurii de servit, apoi împrăștie bucățile de ciabatta (crutoane), prosciuto și anșoaul.
  8. Stropește cu sos, presară câteva fâșii de parmezan și servește.

Credit Foto: 123RF

*imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE