Aperitive si salate

Salata cu ton si sparanghel

Oferă un plus de eleganța clasicei salate Nicoise și pregătește o combinație delicioasă cu ton și sparanghel.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 8 cartofi noi
  • 2 ouă
  • 125 g sparanghel
  • 180 g ton
  • 1 salată verde
  • pâine proaspătă pentru servit

Pentru sos:

  • 1 ceapă eșalotă, tocată fin
  • 1 linguriță muștar boabe
  • 2 linguri oțet din vin alb
  • 1 lingură ulei de măsline
  • un vârf cuțit zahăr

Modalitate de preparare:

  1. Fierbeți cartofii până încep să se înmoaie. Scurgeți-i și lăsați-i sub jet de apă rece.
  2. Plasați ouăle într-un recipient mai mare cu apă rece și fierbeți la foc potrivit. Cu două minute înainte de a îndepărta vasul de pe sursa de foc, adăugați firele de sparanghel de la care ați îndepărtat partea fibroasă.
  3. Scurgeți totul și clătiți sub jet de apă rece.
  4. Combinați ingredientele pentru dressing.
  5. Curățați ouăle și combinați toate ingredientele pentur salată într-un bol.
  6. Stropiți salata cu dressingul preparat și serviți cu pâine proaspătă.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE