Aperitive si salate

Salată de calamar cu ardei gras

Calamar marinat, apoi finalizat la grătar și combinat cu cremă de ardei gras, un preparat elegant și irezistibil.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 500 g inele calamr
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
  • 4 linguri ulei măsline
  • 4 linguri vin alb
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 salată lollo rosa
  • 1 ceapă roșie
  • 3 ardei grași
  • 2 căței de usturoi
  • praf ardei iute
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Așezați inelel de calamar într-un castron și curățați 2 căței de usturoi.
  2. Zdrobiți usturoiul și adăugați-l peste calamari.
  3. Spălați pătrunjelul și tăcați-l mărunt.
  4. Presărați pătrunjelul peste calamr, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline, vin, sare și piper măcinat. Amestecași ingredientele și lăsați vasul la rece să se marineze timp de 2 ore.
  5. Încingeți grătarul în prealabil  și frigeti inelele de calamar timp de 3-5 minute, întocându-se din când în când.
  6. Spălați salata lollo rosa și rupeți-o în bucăți potrivite.
  7. Curățați ceapa roșie și tăiați-o în rondele subțiri.
  8. Montați salata și ceapa pe un platou.
  9. Tăiați ardeii grași în jumătate și bucăți mici și combinați-i cu usturoiul într-un blender până obțineți textura unui piure cremos.
  10. Adăugați sare, piper, un praf de ardei iute, ulei de măsline și 2 linguri de zeamă de lămâie.
  11. Adăugați calamarii peste salată.
  12. Serviți salata cu piure de ardei grași.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE