Aperitive si salate Bucatarii internationale Carne Salate

Salată de piersici cu pui oriental

Arome irezistibile și o combinație reușită între gustul inconfundabil al piersicilor și textura cărnii de pui.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8

Ingrediente:

  • 2 kg pui fiert
  • 4 piersici mari coapte
  • 200 g păstăi fierte, mărunțite pe lungime
  • 6 fire ceapă verde, fin tocate
  • 4 lingurițe coriandru proaspăt tocat
  • sucul și coaja de la 2 limete
  • 2 lingurițe miere de albine
  • 2 lingurițe rădăcină de ghimbir proaspăt ras
  • 2 lingurițe sos de soia
  • 6 lingurițe ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură ulei de susan

Modalitate de preparare:

  1. Desprindeți puiul fiert în fâșii și puneți-l într-un bol.
  2. Se taie piersicile în felii și se păstrează orice suc rămas.
  3. Se adaugă peste carnea de pui cu păstăile, ceapa verde fin feliată și coriandrul tocat.
  4. Puneți coaja de limetă împreună cu sucul, mierea, ghimbirul și sosul de soia într-un castron mic și asezonați.
  5. Încorporați încet uleiul de floarea-soarelui pentru a forma o emulsie, apoi se amesteca uleiul de susan.
  6. Stropiți salata și serviți.
  7. O salată ce se potrivește de minune cu o porție de cușcuș.

Credit Foto: 123RF

 

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE