Aperitive si salate Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată de sfeclă cu rodie

Dressing de rodie și o salată bogată în vitamine.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 1 kg sfeclă (mică)
  • 150 g rucola
  • 80 g brânză feta
  • 1 mână fistic tocat
  • piper măcinat
  • câteva bobițe rodie

Dressing:

  • 3 linguri melasă rodie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 60 ml ulei măsline

Modalitate de preparare:

  1. Se combină toate ingredientele pentru dressing, gustați și ajustați după preferință. Se depozitează într-un borcan în frigider timp de până la 5 zile.
  2. Se încălzește cuptorul la 180 ° C. Spălați sfecla cu tot cu coajă.
  3. Înveliți fiecare sfeclă în folie și montați într-o tavă de copt. Coaceți timp de aproximativ 30 – 35 de minute.
  4. Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească în folie timp de aproximativ 1 oră – acest proces va permite pielii să fie îndepărtată cu ușurință. Se îndepărtează folia și coaja.
  5. Se taie în jumătate sfecla roșie și se feliază.
  6. Aranjați pe un platou de servire împreună cu frunze de rucola.
  7. Distribuiți brânza feta, rodia și fisticul.
  8. Stropiți cu dressing chiar înainte de servire.
  9. Opțional puteți adăuga nuci, felii de mandarină sau alte semințe preferate.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE