Aperitive si salate Peste

Salată de somon cu mazăre

Salata de somon cu mazăre, aromatizată cu mărar, este potrivită pentru un prânz delicios la birou.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 400 g file somon
  • 1 lămâie
  • 200 ml stoc de pește
  • 100 ml vin alb
  • 200 g mazăre ( congelată )
  • 150 ml supă legume
  • 1 salată aisberg
  • 100 g maioneză
  • 100 g smântână
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Tăiați somonul în cuburi de aproximativ 3 cm.
  2. Spălați foarte bine lămâia, de preferat să fie o alegere organică.
  3. Tăiați 4 fâșii din lămâie și combinați într-un vas supa de pește, vinul, sarea, piperul și feliile de lămâie.
  4. Plasați vasul pe sursa de foc și lăsați să ajungă în punctul de fierbere, după care adăugați cuburile de pește și fierbeți la foc mic, timp de 3-4 minute.
  5. Scoateți bucățile de pește într-un vas separat, iar supa lăsați-o deoparte.
  6. Într-un alt vas, combinați supa de legume și mazărea congelată.
  7. După ce atinge punctul de fierbere, lăsați supa să clocotească timp de 8 minute, după care scurgeți mazărea și lăsați-o deoparte să se răcească. Aveți grijă să nu se înmoaie prea tare când o gătiți.
  8. Spălați și curățați salata, apoi tăiați frunzele în bucăți și distribuiți-le în 4 farfurii.
  9. Separat combinați maioneza, smântâna, 4 linguri din supa de pește, muștarul, zahărul, sare și piper. Amestecați până obțineți o compoziție cremoasă.
  10. Spălați mărarul și tocați-l mărunt, apoi încorporați-l în dressing.
  11. Așezați cuburile de somon și mazărea peste salată și stropiți cu dressingul obșinut.
  12. Garniți cu felii de lămâie și serviți imediat.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE