Aperitive si salate Paste Salate

Salată de tortellini cu dressing de smântână

Folosește tortellini umpluți cu ricotta și spanac, într-o salată super gustoasă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 2 ouă fierte
  • 300 g morcovi
  • 1 ceapă mică, tocată mărunt
  • 1 lingură ulei floarea soarelui
  • 150 ml stoc legume
  • 500 g tortellini umpluți cu ricotta și spanac
  • sare
  • 100  g iaurt
  • 100 g smântână lichidă
  • 2 linguri suc lămâie
  • piper măcinat
  • 1/2 linguriță muștar
  • 1/4 legătură mărar tocat mărunt
  • 1/4 legătură pătrunjel tocat mărunt
  • 1 mână hasmațuchi

Modalitate de preparare:

  1. Curățați și tăiați morcovul rondele.
  2. Încingeți uleiul într-o tigaie și căliți ceapa până când aceasta devine translucidă.
  3. Adăugați morcovii și rumeniți-i pe ambele părți.
  4. Stingeți cu stocul de legume și lăsați vasul acoperit să fiarbă timp de 10 minute, la foc potrivit.
  5. Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați să se răcească.
  6. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  7. Clătiți tortellini sub jet de apă rece.
  8. Pentru a prepara dressingul, combinați într-un blender iaurtul, smântâna lichidă, zeama de lămâie, muștarul, sare și piper.
  9. Încorporați verdețurile în dressing și amestecați cu grijă.
  10. Amestecați pastele cu amestecul de morcovi și dressing.
  11. Curățați ouăle și tăiați-le în sferturi.
  12. Așezați-le deasupra salatei și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE