Legume Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată cu quinoa, afine și nuci

Pregătește o salată delicioasă în doar 30 de minute!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 85 g quinoa uscată
  • 240 ml supă legume sau apă
  • 150 g frunze salată (spanac, rucola, salată verde)
  • 70 g alune prăjite
  • 80 g afine

Dressing:

  • 15 ml ulei struguri
  • 2 cepe eșalotă, tocate
  • 80 ml oțet balsamic
  • 15 ml sirop de arțar
  • 15-30 ml ulei măsline
  • sare
  • piper
  • 50 g afine

Modalitate de preparare:

  1. Se clătește quinoa sub jet de apă rece într-o sită fină, apoi se adaugă într-o cratiță mică împreună cu supa de legume (sau apă) și se aduce în punctul de fierbere la foc mediu.
  2. Se reduce căldura la minim, se acoperă și se fierbe timp de 15-20 de minute, sau până când lichidul este absorbit și quinoa este pufoasă.
  3. Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și lăsați să se răcească.
  4. Între timp, se încălzește o tigaie pe foc mediu. Se adaugă 1 lingură de ulei de struguri, ceapă eșalotă și sotați până când se caramelizează – aproximativ 5 minute – amestecând des.
  5. Adăugați ceapa într-un procesor de alimente sau blender cu oțet balsamic, ulei de masline, afine, sirop de arțar și un vârf de cuțit de fiecare sare și piper.
  6. Se amestecă până când se obține textura unui piure.
  7. Gustați și ajustați condimentele după cum este necesar.
  8. Într-un bol combinați frunzele de salată cu quinoa, afine și alune.
  9. Se servește cu sos.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE