Aperitive si salate Legume Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată cu quinoa, dovleac și broccoli

Combinația delicioasă dintre cereale sănătoase și vegetale. O salată de quinoa cu dovleac și broccoli pentru un prânz ideal.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 2

Ingrediente:

  • 2 lingurițe ulei de rapiță
  • 1 ceapă roșie feliată subțire
  • 2 căței de usturoi, felii
  • 170 g dovleac ( congelat )
  • 140 g broccoli cu tulpinile tăiate și rupt în buchețele mici
  • 1 lingură frunze de cimbru proaspăt
  • 250 g quinoa ( fiartă )
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • 25 g merișoare deshidratate
  • 1 lingură semințe dovleac
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 50 g brânză feta, mărunțită

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul într-un wok peste care adăugați ceapa și usturoiul.
  2. Căliți pentru 5 minute, până când se înmoaie apoi eliminați-le din tigaie și adăugați dovleacul.
  3. Păstrați ceapa și usturoiul într-o farfurie la cald.
  4. Amestecați până când începe să își modifice culoare, apoi adăugați broccoli.
  5. Turnați 3 linguri de apă și adăugați cimbrul.
  6. Acoperiți cratița și gătiți-le la abur timp de 5 minute, până când legumele încep să fie fragede.
  7. Între timp distribuiți quinoa într-un bol peste care adăugați pătrunjelul, merișoarele și semințele dacă le folosiți, ceapa și usturoiul călite. Stropiți cu oțet balsamic și amestecați bine.
  8. Combinați legumele cu brânză feta și adăugați-le peste salată.
  9. Salata poate fi păstrată la frigider timp de 2 zile.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE