Aperitive si salate Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată de quinoa asiatică

Broccoli, quinoa, varză kale și alte delicatese într-o singură salată delicioasă!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 linguriță ulei de susan
  • 60 g quinoa uscată
  • 150 ml apă
  • 100 g mazăre sau porumb
  • 500 g broccoli, tăiat cuburi
  • 1/2 ardei roșu feliat subțire
  • 100 g varză roșie tocată (opțional)
  • 70 g varză kale

Dressing:

  • 16 g unt de arahide
  • 30 g sos ghimbir
  • 45 ml sirop de arțar
  • 45 ml sos de soia
  • 45 ml suc limetă
  • 40 ml ulei de susan
  • alune pentru topping (opțional)
  • ghimbir tocat (opțional)

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește o cratiță mică la foc mediu.
  2. Adăugați ulei de susan și quinoa clătită și scursă de excesul de apă.
  3. Prăjiți quinoa, amestecând frecvent, timp de 2-3 minute, apoi se adaugă apă.
  4. Se aduce la fierbere la foc mediu, apoi se reduce căldura, se acoperă și se fierbe timp de 18-20 minute (sau până când se absoarbe lichidul).
  5. Când quinoa este fiartă, amestecați cu o furculiță și îndepărtați de pe sursa de foc.
  6. Gătiți porumbul sau mazărea și broccoli la abur pentru 2 minute pentru a se dezgheța. Apoi eliminați de pe sursa de foc și stransferați într-un bol mare (pentru servire).
  7. În continuare pregătiți ingredientele pentru dressing, prin adăugarea tuturor ingredientelor într-un bol mic și amestecați cu telul pentru a combina.
  8. Gustați și ajustați condimentele după cum este necesar.
  9. Adaugați quinoa, ardeiul roșu și varza kale peste broccoli aburit și stropiți cu dressingul preparat.
  10. Agitați pentru a combina.
  11. Se servește imediat.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE