Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată de rucola, năsturel, fenicul și pere

Încearcă o salată de frunze cu o vinegretă din miere și muștar.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 bulb fenicul, feliat
  • 1 pară coaptă
  • 100 g creson
  • 75 g frunze rucola/ baby spanac

Pentru vinegretă:

  • 2 linguri muștar boabe
  • 2 linguri muștar de Dijon
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Taie bulbul de fenicul în felii subțiri. Menține feliile într-un bol cu apă și gheață pentru ca acestea să rămână crocante.
  2. Pentru a prepara vinegreta, amestecă toate ingredientele cu un blender sau într-un borcan bine închis pentru a putea amesteca energic.
  3. Asezonează vinegreta după gust cu sare și piper.
  4. Înainte de a asambla salata, scurge feliile de fenicul de apă și tamponează-le cu prosoape de hârtie.
  5. Feliază pară în felii subțiri.
  6. Amestecă frunzele de rucola cu para, feniculul și cresonul.
  7. Stropește cu vinegretă și distribuie salata în boluri individuale.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE