Bucatarii internationale Salate

Salată de stridii marinate, idee de la Gordon Ramsey

Dacă stridiile crude nu sunt pe placul tău, Gordon îți propune o variantă marinată pe care o vei îndrăgi cu siguranță.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 2

Ingrediente:

  • 12 stridii proaspete, cu sucurile păstrate
  • 1 bulb de fenicul
  • 100 g rucola
  • 3 linguri arpagic tocat
  • 3 linguri vinegretă din ulei de măsline, zeamă de lămâie, oțet, sare și piper
  • sare
  • piper negru măcinat

Marinată:

  • 1 șalotă mare, tăiată cubulețe
  • zeama de la 2 limete
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură sos de soia negru
  • 1 lingură ulei de susan
  • câteva picături sos Tabasco
  • sare
  • piper negru măcinat

Modalitate de preparare:

  1. Spălați stridiile în sucul propriu și apoi lăsați-le la rece.
  2. Îndepărtați frunzele de fenicul și păstrați-le pentru decor.
  3. Cu vârful unui cuțit mic, foarte bine ascuțit, decupați cotorul de la baza bulbului de fenicul și aruncați-l.
  4. Umpleți cu apă rece un castron mare și adăugați 3-4 mâini cuburi de gheață.
  5. Feliați feniculul foarte fin și plasați feliile în castronul cu gheață și lăsați-l acolo aproximativ 1 oră, tehnică ce îl va ajuta să devină mai crocant.
  6. Între timp amestecați ingredientele pentru marinată într-un vas, adăugați stridiile și amestecați. Lăsați 15 minute deoparte.
  7. Scurgeți feniculul și uscați-l cu prosoape de hârtie.
  8. Amestecați feniculul cu rucola, arpagicul, vinegreta și asezonați după gust.
  9. Scoateți stridiile din marinată și aranjați-le în jurul salatei.
  10. Stropiți cu marinată și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE