Bucatarii internationale Peste Salate Slowly Veggie Vegetarian

Salată de scoici, rețeta lui Gordon Ramsey

Gordon are o porpunere de salată cu scoici Saint Jaques perfectă pentru o cină elegantă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4

Ingrediente:

  • 6-10 scoici Saint Jaques
  • 200 g mix frunze salată
  • 8 cartofi mari cam la 100 g fiecare
  • ulei măsline
  • un praf pudră curry
  • un strop vinegretă (un amestec de ulei, zeamă de lămâie, oțet, sare și piper)
  • 1/2 trufă proaspătă (opțional)
  • sare
  • piper negru măcinat

Dressing de trufă:

  • un gălbenuș mare de ou
  • 1 linguriță oțet sherry
  • 1/2 linguriță pudră muștar englezesc
  • un praf sare
  • un praf piper alb
  • 70 ml ulei arahide
  • 80 ml ulei măsline
  • 1 linguriță ulei cu aromă de trufe

Modalitate de preparare:

  1. Țineți scoica cu partea rotunjită în palmă și introduceți vârful unui cuțit cu lama ascuțită de-a lungul articulației pentru a rupe mușchiul care ține cochilia închisă. Desprindeți cochilia de deasupra, apoi strecurați lama cuțitului sub nuca de carne împreună cu coralul oranj și membrana dantelată atașate de ea, pentru a le desprinde de scoică.
  2. Îndepărtați membrana dantelată, apoi intestinul de culoare neagră și mușchiul aflate în lateral.
  3. Separați coralul de nucă, spălați și uscați carnea, apoi tăiați fiecare scoică în două pe orizontală.
  4. Lăsați la rece până în momentul folosirii.
  5. Spălați și uscați frunzele de salată, rupeți-le și amestecați-le într-un castron.
  6. Pentru dressing, puneți gălbenușul, oțetul de sherry și muștarul într-un castron mic și asezonați.
  7. Amestecați uleiul de arahide și cel de măsline , apoi începeți să încorporați picătură cu picătură în amestecul de ou.
  8. Continuați să amestecați rapid și asigurați-vă că fiecare picătură de ulei este bine încorporată înainte de a o adăuga e următoarea.
  9. Pe măsură ce dressingul începe să se îngroașe, puteți turna uleiul în fir subțire amestecând constant.
  10. Când este legat, încorporați uleiul cu aromă de trufă. Potriviți gustul și lăsați deoparte.
  11. Opăriți cartofii 5 minute, apoi scurgeți-i și curățați-i de coajă cât sunt calzi.
  12. Lăsați-i să se răcească, apoi feliați în felii groase.
  13. Încingeți 3 linguri de ulei de măsline în tigaie și sotați cartofii în tranșe dacă este necesar.
  14. Presărați ușor scoicile cu pudră curry și asezonați cu sare și piper.
  15. Încingeți foarte bine o tigaie cu fund dublu, ungeți cu un strat de ulei apoi puneți scoicile în tigaie.
  16. Prăjiți-le un minut, apoi întoarceți-le și prăjiți pentru încă 30 de secunde.
  17. Scoateți din tigaie și lăsați-le să se dihnească 2-3 minute.
  18. Asezonați salata cu vinegretă, sare și piper.
  19. Dacă folosiți trufă, feliați-o foarte subțire, aranjați cartofii, scoicile și feliile de trufe, peste care adăugați salată.
  20. Stropiți cu dressing și serviți.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE