Sandvisuri si tarte

Clătite cu banane și bacon crocant

Clătite americane mai inedite ca nicidată, într-o combinație explozivă cu banane și bacon crocant.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4 ( 10 clătite )

Ingrediente:

  • 8 felii de bacon sau pancetta
  • 140 g făină cu agent de creștere
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 2 banane coapte din care 1 făcută piure iar cealaltă tăiată felii
  • 2 ouă
  • 25 g unt topit + extra
  • 125 ml lapte
  • sirop de arțar

Modalitate de preparare:

  1. Aranjați feliile de bacon într-o tavă de copt și acoperiți cu folie.
  2. Introduceți tava în cuptor și coaceți pentru 5-7 minute, până când se rumenesc.
  3. Păstrați tava în cuptor să se mențină caldă.
  4. Într-un castron, amestecați făina, praful de copt și zahărul cu un praf de sare.
  5. Faceți o adâncitură în centru și adăugați piureul de banane, ouăle, untul topit și laptele.
  6. Amestecați energic pentru a obține un aluat neted și fără cocoloașe de făină.
  7. Topiți puțin unt într-o tigaie și adăugați aluat. Distribuiți 2-3 felii de banane și acoperiți cu încă o porție de aluat.
  8. Când începe să facă bule, întoarce-ți clătita și gătiți pentru încă 1 minut.
  9. Păsatrați clătitele la cald alături de bacon până terminați aluatul.
  10. Serviți clătitele calde cu bacon crocant și stropite cu sirop de arțar.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE