Sandvisuri si tarte

Omletă spaniolă cu spanac

Il avem la discreție și este timpul să profităm de beneficiile pe care le are. O variantă pentru micul dejun este omleta cu spanac.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 8

Ingrediente:

  • 400 g frunze spanac
  • 3 linguri ulei măsline
  • 1 ceapă, feliată fin
  • 2 cartofi mari, feliați fin
  • 10 ouă

Modalitate de preparare:

  1. Plasați spanacul într-o sită mare.
  2. Puneți un ibric cu apă la fiert, iar când aceasta începe să clocotească turnați apa încet peste spanac până când acesta se ofilește.
  3. Treceți-l apoi pe sub jet de apă rece.
  4. Scurgeți excesul de apă din spanac și lăsați-l deoparte.
  5. Încingeți uleiul într-o tigaie mare și gătiți cartofii și ceapa timp de 10 minute, până când încep să se înmoaie.
  6. Cât timp cartfoii și ceapa se gătesc, bateți ouăle cu sare și piper după gust.
  7. Adăugați spanacul peste cartofi, apoi turnași ouăle și amestecați.
  8. Mențineți pe foc până când omleta este gata, întoarceți-o pe partea cealaltă și serviți-o caldă.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE