Aperitive si salate Sandvisuri si tarte

Plăcintă cu mozarella fără gluten

Dieta fără gluten presupune doar o altă listă cu ingrediente, însă preparatele preferate nu vor suferi modificări majore.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Porții: 6

Ingrediente:

  • 100 g amidon de porumb
  • 100 g amidon de cartofi
  • 50 g făină de mălai
  • 50 g miere
  • sare
  • 1 lingură verdețuri Provence
  • 1 ou
  • 125 g unt, tăiat cuburi
  • 1 legătură busuioc
  • 3 roșii aromate
  • 300 g mozzarella
  • piper
  • unt și amidon de porumb pentru uns și tapetat forma

Modalitate de preparare:

  1. Pentru a prepara blatul amestecați amidonul de porumb și amidonul de cartofi, făina de mălai, mierea de albine, un praf de sare, verdețurile de Provence, oul și untul.
  2. Aluatul obținut înfășurați-l într-o folie de plastic și lăsați-l 30 de minute la frigider.
  3. Pe blatul de lucru presărați puțină făină și întindeți aluatul.
  4. Așezați-l într-o formă de tartă cu diametrul de 26 cm presărată cu amidon de porumb.
  5. Apăsați marginea ușor și introduceți tava la frigider pentru încă 15 minute.
  6. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
  7. Peste aluat așezați hârtie de copt, iar peste aceasta boabe de fasole.
  8. Introduceți tava în cuptor pentru 15 minute, apoi îndepărtați hârtia de copt împreună cu fasolea.
  9. Lăsați aluatul încă 5 minute la cuptor.
  10. Spălați busuiocul  și rupeți frunzele de pe tijă.
  11. Opăriți roșiile pentru a le putea decoji. Feliați-le și îndepărtați cotorul.
  12. Tăiați mozzarella felii.
  13. Presărați busuiocul peste blat, apoi roșiile și mozzarella.
  14. Potriviți gustul cu sare și piper.
  15. Coaceți tarta pentru încă 15-20 de minute.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE