Aperitive si salate

Scoici Saint Jacques cu vinegretă de muștar

Cine iubește fructele de mare știe că această rețetă va încânta papilele gustative oricărui musafir pretențios.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 ceapă roșie
  • 1/2 salată verde
  • 100 g rucola
  • 2 grapefruit
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri oțet de Cassis
  • 1 linguriță muștar cu boabe
  • 1 linguriță miere de albine
  • sare
  • piper măcinat
  • 12 scoici Saint Jacques
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 20 g unt
  • 2 linguri vermut

Modalitate de preparare:

  1. Curățați ceapa și tocați-o mărunt.
  2. Spălați salata și rucola, apoi tăiați-le în bucăți potrivite.
  3. Curățați și decojiți grapefruitul și scoateți pulpa din interiorul învelișului alb.
  4. Preparați vinegreta amestecând oțetul cu uleiul, muștarul, sarea și piperul. Amestecați până când sosul începe să se îngroașe.
  5. Înmuiați frunzele de salată în vinegretă și distribuiți în farfurii.
  6. Adăugați deasupra ceapa tocată și felii de grapefruit.
  7. Stropiți carnea de scoici cu suc de lămție proaspăt. Potriviți gustul cu sare și piper.
  8. Încingeți untul într-o tigaie și prăjiți scoicile pe ambele părți câte 2 minute pe fiecare parte.
  9. Stropiți cu vermut alb apoi așezați bucățile de carne peste salată.
  10. Serviți salata imediat.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE