Aperitive si salate Compoturi si conserve Vegetarian

Sfeclă roșie marinată

Perfectă pentru a însoși preparatele pe bază de carne sau chiar un platou cu brânzeturi.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții:4-5 borcane X 450 ml

Ingrediente:

  • 1 kg sfeclă roșie
  • ulei vegetal
  • 4-5 lingurițe sare de mare, grunjoasă

Pentru oțet:

  • 1 lingură boabe piper negru
  • 1 lingurp semințe de coriandru
  • 1 lingură semințe de muștar
  • 10 caței usturoi
  • un vârf de cuțit de fulgi de ardei iute uscat (opțional)
  • 2 frunze de dafin
  • 700 ml oțet de vin alb, plus 3½ linguri
  • 100 g zahăr brun

Modalitate de preparare:

  1. Se spală și se curăță sfecla roșie.
  2. Se freca fiecare bucată cu ulei vegetal (1 lingură) apoi înveliți în mod individual în folie de aluminiu.
  3. Coaceți pe o tavă la 200 C  timp de 1 oră sau până când se înmoaie.
  4. Lăsați să se răcească, curățați de coajă și feliați fiecare sfeclă.
  5. Pentru a face oțetul, puneți condimentele întregi într-o cratiță medie.
  6. Prăjiți la foc mic, până când încep să emane miros aromat.
  7. Se adaugă fulgii de ardei iute uscat la final, deoarece aceștia se pot lipi cu ușurință.
  8. Se toarnă peste amestecul de condimente, oțetul și zahărul, care se lasă să se dizolve.
  9. Lăsați focul la mic.
  10. Așezați sfecla în borcane sterilizate, se adaugă 1 linguriță de sare de mare în fiecare borcan, apoi se toarnă oțetul fierbinte.
  11. Sigilați fiecare borcan.
  12. Se poate consuma la două săptămâni dupa preparare pentru un gust bun.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE