Aperitive si salate Deserturi Fructe Vegetarian

Smochine coapte, umplute cu brânză de capră

Un desert cu dichis pentru musafiri pretențioși.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 8 smochine coapte
  • 100 g brânză de capră
  • 1 mână frunze de arpagic, tăiate mărunt
  • oțet balsamic de bună calitate
  • câteva crenguțe de cimbru
  • 2 linguri semințe de pin prăjite

Modalitate de preparare:

  1. Taie codița fiecărei smochine, apoi taie în cruce, de sus în jos, până la jumătate.
  2. Strânge partea de jos a smochinelor pentru a le deschide în formă de floare.
  3. Fiecare smochină se umple cu brânză de capră, apoi se presară deasupra frunzele de arpagic, iar la final se stropesc cu oțet balsamic.
  4. Presară-le deasupra frunzele de cimbru și semințele de pin.
  5. Se așează smochinele pe o folie de aluminiu, se unesc colțurile pentru a înveli smochinele și se introduc la cuptor la 200 de grade.
  6. Se coc timp de 10-12 minute.
  7. Se servesc ca aperitiv sau ca un desert mai îndrăzneț.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt oferite cu titlu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE