Aperitive si salate Bucatarii internationale Gustari si garnituri Legume Slowly Veggie Vegetarian

Tempura de legume, rețetă Martha Stewart

Legume prăjite în stil japonez. Învață cum să nu dai greș, folosind rețeta lui Martha Stewart.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 6-8

Ingrediente:

  • ulei floarea sorelui pentru prăjit
  • 200 g făină albă universală
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă mari, ușor bătute
  • 1-2 căni apă cu gheață
  • 1 cartof dulce mediu, feliat subțire
  • 1 vânătă mică, feliată subțire
  • 1 dovlecel mediu, feliat subțire
  • 1 zucchini mediu, feliat subțire
  • 1 căpățână broccoli, separat în buchețele
  • sare grunjoasă

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul, aproximativ 5 cm într-o cratiță grea pe foc mediu, până atinge temperatura de 190 de grade.
  2. Între timp preparați aluatul. Amestecați făina, amidonul și praful de copt într-un castron puțin adânc.
  3. Bateți cu un tel oul și 1/2 cană de apă din care ați sco gheața, până se combină, apoi încorporați acest amestec în cel de făină și amestecați până când se omogenizează.
  4. Adăugați destulă apă pentru a obține consistența unui aluat lejer de clătite.
  5. Prăjiți când uleiul este fierbinte, dați legumele una câte una prin aluat pentru a se acoperi complet, apoi lăsați excesul să se scurgă într-un castron.
  6. Lucrând în tranșe și folosind o spumieră, scufundați cu grijă legumele în ulei.
  7. Prăjiți-le, întorcându-le o dată, până se rumenesc și se pătrund, iar aluatul se umflă, cam 3 minute pentru majoritatea legumelor.
  8. Transferați-le la scurs pe o tavă tapetată cu servețele de hțrtie și presărați-le deasupra cu sare.
  9. Transferați-le pe un platou și serviți cu sos de soia.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE