Aperitive si salate Slowly Veggie Vegetarian

Terci de conopidă

Conopida, un adevărat deliciu și un cadou prețios pentru organism.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 conopidă (aproximativ 800 g) tocată mărunt
  • 1 ceapă, feliată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 lingură ulei măsline
  • un praf de sare
  • piper măcinat, după gust

Modalitate de preparare:

  1. Gătiți ceapa și usturoiul într-un vas mare cu uleiul de măsline la foc mediu și mențineți  până se înmoaie.
  2. Se adaugă conopida fin tocată și 1/4 ceașcă de apă sau supă de legume.
  3. Se acoperă vasul complet cu un capac și lăsați focul la mic.
  4. Gătiți timp de 5 – 10 minute, amestecând de 1-2 ori pentru a vă asigura că este suficient lichid în oală.
  5. Este important să nu gătiți conopida în exces pentru a putea păstra aroma proaspătă intactă.
  6. Eliminați de pe sursa de foc și așezați într-un  mixer de mare viteză.
  7. Asezonați cu sare și piper.
  8. Se amestecă până la omogenizare și până când aveți o consistență cremoasă.
  9. Se servește cald.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE