De post Retete

Brioșe de post cu ciocolată

1.Pune laptele pe foc împreună cu margarina. Când aceasta din urmă s-a topit (fără a fierbe compoziția) pune cacaua cernută și amestecă. Dă deoparte.

2.Amestecă făina cernută cu praful de copt, fulgii de ciocolată și un praf de sare. Încoprorează la final, amestecul de lapte soia, cacao și margarină topită.

3.Aromatizează după gust și toarnă compoziția în formele de brioșe unse cu ulei și pudrate cu făină sau tapetate cu hârtie de copt.

4.Dă la cuptor 25-30 de minute sau până scobitoarea-test iese curată. Servește brioșele de post cu ciocolată după ce se răcoresc.

 

Sugestii 

•În funcție de gust, poți adăuga în compoziție vișine/cireșe din dulceață ori coajă de portocală glasată și câteva nuci/alune/migdale trase în tigaie.

•Imediat după ce ai scos brioșele de post cu ciocolată unge-le deasupra cu o cremă obținută dintr-o ciocolată neagră (de post) topită la bain-marie în care ai adăugat o linguriță cu ulei vegetal sau un cubuleț de margarină (pentru a-i da luciu).

 

Cremă de tofu și fructe

 

Poza principala

briose_de_post_cu_ciocolata__fotolia_59010923_subscription_xxl.jpgc_azurita_-_fotolia.com_mica.jpg

210 g făină

40 g cacao neagră

150 g zahăr brun

60 g margarină

250 ml lapte de soia

1 pliculeț cu praf de copt

fulgi de ciocolată (minimum 70 % cacao)

esență de rom

sare

 

Budinca de ciocolata cu avocado

În perioadele de post, un dulce este binevenit. Încearcă rețeta de brioșe de post cu ciocolată.
Numar de portii
4-5
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE