De post Retete

Ce mancam de post?

Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Postul este, prin definitie, un timp al renuntarii. Dar abstinenta indelungata de la alimentele pe care le consumam in mod frecvent poate avea efecte negative…
post.jpg

In general, postul ortodox care precede o sarbatoare mare este asociat in primul rand cu o alimentatie stricta, din care sunt excluse o multime de mancaruri: carnea, branza, laptele, ouale si tot ce este preparat cu ele. Daca te-ai decis sa tii postul „ca la carte”, ai grija sa beneficiezi de suficiente vitamine care sa compenseze privarea de alimente „interzise”.
Iata ce poti consuma:

Fructe si legume
Sucurile naturale si salatele de fructe si legume sunt cunoscute ca sursa bogata de vitamine si minerale.

Migdale, nuci, alune, fistic
Au calitati nutritive deosebite si diminueaza senzatia de foame.

Peste
In timpul postului Craciunului se poate consuma peste, sambata si duminica. Acesta este cu adevarat un motiv de bucurie, carnea de peste fiind una dintre cele mai gustoase si mai sanatoase. Mai mult, poti gati fructe de mare, si ai de unde alege: creveti, caracatite, scoici, calamar, pui de balta si nu numai.

Miere
Antibacteriana, antivirala si antifungica, este in acelasi timp foarte gustoasa.

Fasole, orez, cartofi
Le puteti gati in diverse moduri, fiind mancaruri specifice in aceasta perioada.

Atentie la vitamina B12!
In lipsa mancarurilor din produse de origine animala, poate sa apara o carenta de vitamina B12. De aceea, pe durata postului sunt recomandate suplimentele nutritive care sa o contina.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE