Retete

Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie

  1. Crestați carnea, ajunând cu vârful cuțitului până aproape de vertebre. 
  2. Asezonați-o cu ardei afumat, sare și piper după gust.
  3. Ungeți toată suprafața cărnii cu usturoi.
  4. Încingeți uleiul de măsline și untul într-o tigaie cu capac, adăugați usturoiul, salvia, rozmarinul și ceapa tocată.
  5. Adăugați carnea și prăjiți-o bine pe toate părțile.
  6. Turnați vinul, pasta de tomate amestecată cu supa de vită șiintroduceți tigaia în cuptorul preîncălzit la 140 de grade pentru 2 ore și jumătate.
  7. Porționați carnea și serviți-o împreună cu o garnitură la alegere și sosul lăsat în tavă.

Credit Foto: 123RF

Poza principala

ceafa_de_miel_la_cuptor_cu_salvie_si_vin.jpg

  • 1,2 kg ceafă de miel
  • 1 ceapă
  • 1/2 căpățână usturoi
  • 60 g pastă tomate
  • 50 ml vin dulce
  • 100 ml supă vită
  • 50 g unt
  • 50 ml ulei măsline
  • 1/2 legătură salvie
  • 1 linguriță ardei roșu afumat
  • 2-3 fire rozmarin
  • sare
  • piper negru măcinat
Noi îți dăm rețeta perfectă, tu alegi garnitura preferată.
Numar de portii
4
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE