De post Retete

Chiftelute de post cu cartofi

1.Încinge 1-2 linguri cu ulei într-o oală și călește câteva minute cartofii, morcovii, ţelina tăiate în sferturi și varza. 

2.Toarnă peste ele apă deja clocotită, în care ai pus și un strop de sare. Lasă să fiarbă încet, acoperit. Scurge legumele și lasă-le să se răcească. 

3.Pune-le într-un blender și toacă-le mai mare. Adaugă ceapa și verdeaţa tocate mărunt și potrivește gustul de sare, piper și nucșoară. 

4.Formează cu mâna chiftele potrivite ca mărime, unge-le cu puţin ulei și dă-le prin făina cernută. Scutură-le de excesul de făină și prăjește-le într-o tigaie cu ulei încins. 

5.Pune chiftelele de cartofi de post fierbinţi pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime și servește-le calde, alături de pastă de năut ori de bulgări de linte și năut.

 

Chifteluţe de post cu dovlecei

Poza principala

chiftelute_mici.jpg

3 cartofi

1 ţelină

2 morcovi

½ varză albă

1 ceapa

2 linguri cu făină

pătrunjel

mărar

nucşoară

sare

piper

ulei

 

Salată caldă

Chiftelute de post cu cartofi pentru pranzuri sau cine delicioase.
Numar de portii
6
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE