Retete

Ciorba de vita a la grec

  1. Se pune carnea la fiert într-o oală suficient de mare și cu apă cât să acopere carnea.
  2. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se schimbă apa. 
  3. Se adaugă 5 litri de apă și se lasă vasul acoperit, pentru 60 de minute la foc potrivit.
  4. Între timp pregătiți legumele, tăiate în cuburi. 
  5. După cele 60 de minute, scoteți carnea pentru a putea fi tăiată și adăugați legumele. 
  6. Amestecați smântâna lichidă cu gălbenușurile și sucul de lămâie.
  7. Îndepărtați de pe sursa de foc și încorporați amestecul de ouă și smântână, amestecând continuu.
  8. Potriviți cu sare și piper.
  9. Serviți cu pătrunjel tocat. 

  Credit Foto: Fotolia/ Id1976

Poza principala

ciorba_de_vita_a_la_grec.jpg

  • 1 rasol de vită
  • 600-700 g carne de vită ( mușchi/ piept ) 
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 țelină mică
  • 1 păstârnac
  • 7 gălbenușuri
  • 500 g smântână
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel 
O ciorbă caldă nu o poți refuza niciodată, iar ciorba a la grec este un adevărat deliciu.
Numar de portii
8-10
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE