Compoturi si conserve

Chutney de mango și mere

Cadou de Crăciun pentru prieteni și familie. Arome irezistibile.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4 borcane

Ingrediente:

  • 1 kg mango
  • 2 lingurițe ulei floarea soarelui
  • 2 cepe, feliate
  • 1 bucată mică ghimbir, tocat
  • 10 boabe cardamom
  • 1 baton scorțișoară
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1/2 linguriță semințe coriandru
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 500 g mere galbene, tocate și curățate
  • 1 chilli roșu, fără semințe, feliat
  • 375 ml oțet din vin alb
  • 400 g zahăr pudră
  • 1 linguriță sare

Modalitate de preparare:

  1. Se taie fiecare mango în jumătate.
  2. Acum se taie fiecare jumătate de mango, făcându-l bucăți diagonale destul de late.
  3. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare,  adâncă, se adaugă ceapa și se prăjește timp de câteva minute, până când începe să se înmoaie.
  4. Se adaugă ghimbirul și se fierbe, amestecând frecvent, timp de aproximativ 8-10 minute până când ceapa devine aurie.
  5. Se amestecă toate condimentele, cu excepția turmericului și se prăjește în continuare până când devine aurie.
  6. Se adaugă turmericul, se adaugă merele și se toarnă 500cml de apă, apoi se acoperă cratița și se fierbe timp de 10 minute.
  7. Se amestecă mango și ardeiul iute, apoi se acoperă și se fierbe timp de încă 20 de minute până când mango este fraged.
  8. Se toarnă oțetul, se amestecă zahărul și sarea, apoi se lasă la foc mic neacoperit timp de 30 minute, amestecând frecvent (mai ales spre sfârșitul timpului de gătire, astfel încât să nu se lipească) până când amestecul este cărnos.
  9. Transferați cu lingura în borcane sterilizate apoi sigilați.
  10. După deschidere se păstrează la frigider.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE