Compoturi si conserve Gemuri Sosuri

Chutney de mere și afine

Dă și mai mult gust fripturilor de Crăciun, punând pe masă acest chutney delicios.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții: 4 borcane X 500 g fiecare

Ingrediente:

  • 1 kg mere, curățate și tăiate în cuburi
  • 500 g mere galbene, curățate și tăiate în cuburi
  • 450 g ceapă, feliată
  • 50 g ghimbir tocat
  • 1 linguriță boabe de piper
  • 500 g zahăr
  • 250 ml oțet de cidru
  • 500 g afine

Modalitate de preparare:

  1. Se pun toate ingredientele, cu excepția afinelor într-o cratiță grea, apoi se încălzește ușor, amestecând, până când zahărul se dizolvă.
  2. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și lasă la foc mic, neacoperit, timp de aproximativ 50 de minute, amestecând în mod regulat până când merele și ceapa sunt fragede și amestecul s-a îngroșat.
  3. Se adaugă afinele, apoi se fierbe timp de încă 10 minute.
  4. Folosind o lingură, mutați chutney fierbinte în borcane sterilizate și sigilați.
  5. Se depozitează borcanele într-un loc răcoros și întunecat.
  6. Chutney va păstra timp de până la 6 luni, iar după deschidere se păstrează la frigider.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE