Gemuri Sosuri

Dulceața de ardei

Lovește-ți musafirii cu acest preparat alături de o friptură suculentă.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4 borcane mici

Ingrediente:

  • 8 ardei roșii, fără semințe și mărunțiți
  • 10 ardei iuți roșii, fărâmițați
  • o bucată de ghimbir de dimensiunea unui deget, fărâmițat
  • 8 căței de usturoi
  • 400 g roșii cherry
  • 750 g zahăr pudră
  • 250 ml oțet din vin roșu

Modalitate de preparare:

  1. Plasați ardeiul roșu, cel iute, ghimbirul și usturoiul într-un procesor de alimente și pulsați până toate ingredientele sunt fin tocate.
  2. Într-o tigaie combinați roșiile, zahărul și oțetul.
  3. Aduceți în punctul de fierbere și adăugați amestecul de ardei.
  4. Fierbeți la foc domol timp de 50 de minute, amestecând din când în când.
  5. Când amestecul devine lipicios, continuați fierberea timp de încă 15 minute, amestecând frecvent să nu se lipească.
  6. Lăsați preparatul să se răcească, apoi distribuiți-l în borcane.
  7. Poate fi păstrat timp de 3 luni într-un dulap la întuneric.
  8. O dată ce a fost deschis acesta se păstrează la frigider.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE