De post Retete

Cornuleţe cu aluat de borș

1. Amestecă borșul cu uleiul într-un castron mare. Pune praful de copt stins în zeama de lămâie.

2. Amestecă puţin. Adaugă făina în ploaie, amestecând încontinuu, și un praf de sare.

3. Frământă un aluat elastic, dar nu prea dens, că nu ies cornuleţele fragede. Ţine aluatul la rece timp de 20 de minute.

4. Împrăștie făină pe planșetă, întinde o foaie subţire, taie triunghiuri sau pătrate, pune câte o bucăţică de rahat (gem de prune sau nucă pistă) și rulează. Dă la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.

5. Pudrează cornuletele cu aluat de bors cu putin zahăr.

 Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie

Poza principala

cornulete_bors_mica.jpg

300 g făină

1 cană ulei

1 cană borş

1 plic praf de copt

200 g rahat

zeamă de lămâie

zahăr pudră pentru decor

sare

 

Fursecuri cu ganache de ciocolată

Numai bune în post, dar şi în restul zilelor. Aceste cornulete sunt economice şi se prepară rapid, fiind la fel de fragede chiar şi după o săptămână.
Numar de portii
8
Calorii
125
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE