De post Retete

Cozonac de post cu nucă

1. Pentru sirop, pune pe foc apa cu zahărul și lasă până capătă consistență. Pregătește maiaua din drojdie, apa în care ai dizolvat zahărul, o lingură cu făină și lasă să crească lângă o sursă de căldură.

2. Cerne făina rămasa într-un castron și fă-i în mijloc o adâncitură. Adaugă maiaua crescută (până și-a dublat volumul) și începe să frămânți. 

3. Adaugă treptat, pe măsură ce aluatul se întrește, sucul de portocale călduț (și strecurat), un praf de sare și spre final, uleiul și esența de vanilie.

4. Acoperă castronul cu un șervet și lasă-l să crească lângă o sursă de căldură până își dublează volumul (60-80 de minute).

5. Împarte aluatul în două (dacă ai tăvi micuțe) și întinde-le cu palmele pe masa de lucru unsă cu ulei. Așază pe fiecare jumătate din amestecul de ciocolată topită, zahăr, nucă măcinată și esență de rom și rulează cu atenție.

6. Pune cozonacii în tăvile unse cu ulei și mai lasă să crească 30 de minute. Unge-i cu sirop de zahăr călduț și coace-i 30-40 de minute sau până trec testul scobitorii. 

 

Sugestie. Pentru un plus de gust, poți adăuga în umplutură bucăți de rahat tăvălite prin zahăr pudră, fructe confiate tăiate sau chiar bucăți de ciocolată neagră.

 

Negresa de post cu ciocolată neagră

Poza principala

cozonac_de_post_mic.jpg

500 g făină

½ cub de drojdie

50 ml ulei călduț

150 ml apă călduță

200 ml suc de portocale

4 linguri cu zahăr

esență de vanilie

sare

ulei pentru uns

 

Pentru umplutură:

300 g nucă

300 g ciocolată neagră

2 linguri cu zahăr

esență de rom

 

pentru sirop:

50 ml apă

2 linguri cu zahăr

 

Plăcintă de post cu mere si nucă

Cozonacul de post cu nucă, pufos și aromat, merge perfect lângă o cafea sau un ceai.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE