De post Retete Slowly Veggie

Crochete de zarzavat

Text
Crochete de zarzavat
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae
crochete__de_zarzavat__mg_5636.jpg

Ingrediente

4 cartofi mari fierți în coajă
1 țelină mare
1 gulie
2 cepe
2 morcovi mari
3 lingurițe concentrat legume
1 legătură pătrunjel verde
piper
100 g pesmet
ulei

Ingrediente – sosul alb

1 lingură margarină topită, 1 lingură făină.

Mod de preparare – sosul alb

Pui într-o cratiță margarina, adaugi făina, amesteci cu telul bine și adaugi 1 cană cu apă, fiartă separat cu 1 linguriță de concentrat legume.

Mod de preparare

Fierbi țelina, gulia și morcovii în apă în care ai pus 2 lingurițe de concentrat legume. După ce a fiert zarzavatul, îl dai împreună cu cartofii (fierți în prealabil și răciți) curățați de coajă, prin mașina de tocat carne.

Ceapa dată pe răzătoarea cu ochiuri mici, o pui peste compoziția de legume, adaugi 1 lingură de pesmet și 1 linguriță de concentrat legume, piper și pătrunjel verde tocat. Pentru că sunt crochete de post, înlocuim ouăle din compoziție cu un sos alb mai legat, pentru o compoziție omogenă. După ce ai pus și sosul alb, cu mâna umedă faci crochete, le treci prin pesmet și le prăjești în ulei încins.

Servești crochetele calde.

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE