De post Gustari si garnituri Slowly Veggie Vegetarian

Orez cu spanac

Meniu vegetarian cu impact grecesc, colorat și sănătos pe bază de orez și baby spanac.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: mediu

Porții:6

Ingrediente:

  • 100 ml ulei măsline
  • 1 ceapă fin tocată
  • 500 g baby spanac, spălat și tocat mărunt
  • 1 legătură mărar, tocat fin
  • 300 g orez cu bob lung
  • sucul de la 1-2 lămâi

Modalitate de preparare:

  1. Încingeți uleiul într-o tigaie și adăugați ceapa tocată fin.
  2. Căliți până când se înmoaie, având grijă să nu se ardă.
  3. Adăugați spanacul și jumătate din cantitatea de mărar.
  4. Gătiți amestecând frecvent până când spanacul este complet ofilit.
  5. Adăugați orezul și 600 de ml apă.
  6. Aduceți în punctul de fierbere, la foc domol pentru 25-30 de minute, sau până când orezul a absorbit lichidul și este moale.
  7. Puteți să mai cmpletați cu apă și gătiți pentru încă 15 minute.
  8. Când orezul este fiert, adăugați restul cantității de mărar, aseznați cu sare și piper după gust și încorporați sucul de lămâie.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE