Deserturi Fructe Slowly Veggie Vegetarian

Ananas la grătar cu mentă și nucă de cocos

Dacă ai un ananas, noi avem o rețetă care te va captiva.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 75 g zahăr tos
  • 150 ml apă
  • 1 legătură mentă
  • 1 ananas mare, bine copt
  • 30 g fulgi de cocos deshidratat, rumeniți

Modalitate de preparare:

  1. Pune zahărul într-o cratiță, adaugă apa și amestecă la foc mic până când zahărul se dizolvă în totalitate.
  2. Mărește focul și lasp siropul să fiarbă, apoi adaugă menta, oprește focul și lasă siropul să se infuzeze, pe măsură ce se răcește.
  3. Taie ananasul în 8 bucăți și înlătură partea dură din centrul acestuia.
  4. Încinge grătarul, pune ananasul pe grătar și lasă-l să se frigă 2-3 minute pe fiecare parte până când se rumenește.
  5. Lasă ananasul să se răcească.
  6. Curăță ananasul de coajă, apoi taie pulpa friptă în bucăți și pune-le într-un castron.
  7. Înlătură menta și apoi toarnă siropul infuzat peste ananas.
  8. Ține totul la rece până servești.
  9. Repartizează ananasul în boluri individuale și toarnă deasupra sirop infuzat.
  10. Presară cu nucă de cocos rumenită și servește.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE