Biscuiti si fursecuri Deserturi

Batoane nutritive cu cereale fără gluten

Batoane cu cereale fără gluten
Batoane cu cereale fără gluten

Batoanele cu cereale fără gluten pot fi desertul din timpul zilei, pachețelul de școală sau pur și simplu un mic răsfăț plin de energie.

Intoleranţa la gluten este cea mai răspândită boală genetică din Europa. Dar o poţi dobândi şi în urma curelor de slăbire severe, a tratamentelor medicamentoase sau a infecţiilor digestive.

În funcţie de gradul de intoleranţă la gluten, va trebui să renunţi la pâine şi restul produselor problematice pentru totdeauna sau doar pentru anumite perioade, la recomandarea medicului.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 35 batoane

Ingrediente:

  • 450 g zahăr
  • 1/2 lingurișă sare
  • 50 g semințe de susan
  • 50 g semințe de floarea soarelui
  • 50 g nuci de pin
  • 50 g semințe de dovleac
  • 50 g stafide
  • ulei pentru uns tava

Modalitate de preparare pentru batoane de cereale fără gluten:

  1. Într-o oală combinați zahărul, sarea și 10 linguri de apă.
  2. Plasați vasul pe sursa de foc și caramelizați totul la foc mediu.
  3. Adăugați susanul, semințele de floarea soarelui, nucile de pin și semințele de dovleac.
  4. Rumeniți bine amestecul pe foc.
  5. Îndepărtați vasul de pe sursa de foc și adăugați stafidele.
  6. Pregătiți o tavă unsă cu ulei.
  7. Turnați amestecul într-un strat de 5 mm grosime.
  8. Lăsați amestecul pentru 20 de minute la frigider, apoi tăiați-l felii.
  9. Puteți păstra cerealele într-o cutie sigilată ermetic.

Voi ce alte rețete fără gluten ați vrea să preparați?

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE