Deserturi Slowly Veggie Vegetarian

Bomboane raw cu mango

Bomboane dulci și fără zahăr. Da, da, cu mango, curmale și nuci, dar mai bine să le descoperim împreună.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 17-20 buc

Ingrediente:

  • 150 g nuci sau caju
  • 150 g mango uscat
  • 10 curmale fără sâmburi
  • 2 linguri (20 grame) semințe de cânepă
  • 30 g fulgi de cocos
  • opțional coaja de la 1 limetă
  • un praf de sare

Modalitate de preparare:

  1. Preincălziți cuptorul la 350 de grade  și aranjați nucile pe o foaie de copt.
  2. Coaceți timp de 8-12 minute și lăsați-le deoparte.
  3. Între timp, se adaugă mango uscat într-un bol și se acoperă cu apă caldă.
  4. Se lasa la macerat timp de 5-7 minute, sau până se înmoaie.
  5. Apoi se scurge și se pune pe un prosop pentru a elimina excesul de lichid.
  6. Adăugați nucile într-un blender și se amestecă până se obține o compoziție fină.
  7. Se scoate din vas și se lasă deoparte.
  8. Se adaugă curmalele fără sâmburi și înmuiate în prealabil împreună cu mango uscat în blender și se amestecă până se obține o pastă fină/un aluat lipicios.
  9. Adaugați  nucile, împreună cu semințele de cânepă, nuca de cocos, coaja de limetă și sarea.
  10. Se amestecă până când se formează o compoziție omogenă.
  11. Adăugați mai multă nucă de cocos sau de semințe de cânepă în cazul în care compoziția este prea lipicioasă sau mai multe curmale dacă amestecul este prea uscat.
  12. Formați mici bile și rostogoliți prin nucă de cocos sau cânepă.
  13. Serviți imediat sau păstrați la temperatura camerei pentru 3-4 zile sau la frigider pentru aproximativ 1 săptămână.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE