Deserturi Mancare pentru copii Slowly Veggie Vegetarian

Brioșe cu cartof dulce și unt de arahide

Vremea ploioasă ne îndeamnă să încingem cuptoarele pentru deserturi delicioase.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 9

Ingrediente:

  • 1 linguriță făină de in amestecată cu 2 lingurițe de apă
  • 150 g piure de cartof dulce
  • 60 g zahăr brun
  • 2 lingurițe ulei de cocos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 230 ml lapte de migdale
  • 130 g făină integrală de grâu
  • 40 g fulgi ovăz (transformați în făină)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 120 g unt de arahide

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 375 de grade și se tapetează o tavă pentru brioșe cu hârtie specială.
  2. Se amestecă făina de in cu apa și se lasă la înmuiat câteva minute.
  3. Adaugați piureul de cartof dulce, zahărul brun, uleiul și extractul de vanilie și se amestecă.
  4. Apoi se adaugă lapte de migdale și se amestecă încă o dată.
  5. Așezați cu grijă făină integrală de grâu, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara într-o sită și cerneți peste ingredientele umede.
  6. Apoi se adaugă făina de ovăz și se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate.
  7. Turnați aluat cu lingura în tava de brioșe. Apoi, puneți aproximativ 1 linguriță de unt de arahide în centrul fiecărei brioșe și amestecați ușor cu o scobitoare.
  8. Se intoduce tava la cuptor timp de 20-22 minute (sau mai mult), până când brioșele trec testul cu scobitoarea.
  9. Se scoate tava din cuptor și se lăsa să se odihnească timp de 5 minute.
  10. Se lasă brioșele să se răcească complet înainte de a fi servite.
  11. Pot fi păstrate la frigider până la o săptămână.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE