Deserturi

Brioșe din făină integrală

Încearcă aceste brioșe din făină integrală și afine proaspete.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 12

Ingrediente:

  • 2 banane mari foarte coapte
  • 300 g făină integrală
  • 1 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 lingură bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr brun
  • 280 ml lapte bătut
  • 1 ou bătut ușor
  • 75 g ulei de măsline
  • 200 g afine proaspete
  • 1 lingură zahăr

Modalitate de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Pregătește o tavă cu 12 compartimente pentru brioșe.
  3. Zdrobește bananele cu o furculiță.
  4. Amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și zahărul brun într-un castron mai mare.
  5. Toarnă laptele în mijloc, ouăl bătut, bananele și uleiul de măsline.
  6. Amestecă rapid până când toate ingredientele se încorporează.
  7. Adaugă afinele și amestecă de încă 2 ori.
  8. Distribuie aluatul în cele 12 compartimente și presară deasupra fiecăreia câte un praf de zahăr.
  9. Coace brioșele 20-25 de minute, până cresc bine și se rumenesc.
  10. Lasă tava să se răcească câteva minute, apoi scoate brioșele și servește.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments



Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE