Deserturi Torturi

Cheesecake cu mascarpone și ananas

Blat din ovăz și nucă de cocos, plus umplutură din ananas și mascarpone. Perfect pentru o zi specială.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid + timpul de răcire

Porții: 12

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 40 g unt
  • 100 g biscuiți de ovăz fărâmițați
  • 25 g nucă de cocos deshidratată

Pentru umplutură:

  • 420 g ananas în suc natural, scurs
  • 5 foi de gelatină
  • 250 g mascarpone
  • 500 g cremă de brânză cu cantitate mare de grăsime
  • 150 g cremă nucă de cocos
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie

Modalitate de preparare:

  1. Se topește untul într-o tigaie și se amestecă cu firimiturile de biscuiți și 1 lingură de nucă de cocos.
  2. Se amestecă bine și se distribuie amestecul în forma de tort cu pereți detașabili, presând bine compoziția.
  3. Introduceți forma la frigider să se odihnească.
  4. Tăiați o felie de ananas în bucăți, iar restul pasați-l la blender.
  5. Gelatina se înmoaie într-un recipient cu apă rece.
  6. Într-un castron se amestecă crema de brânză și mascarponele.
  7. Încălziți ușor într-un vas, crema de cocos.
  8. Scurgeți gelatina de excesul de apă și adăugați-o în vasul cu cremă de cocos.
  9. Amestecați până când se topește.
  10. Încorporați amestecul în crema de brânză, împreună cu piureul de ananas și coaja de lămâie.
  11. Turnați amestecul peste blatul de biscuiți și lăsați-l la rece până când devine ferm.
  12. Îndepărtați peretele formei de tort și tapetați marginea cu restul de nucă de cocos.
  13. Decorați cu ananasul bucăți sau sosuri de fructe la alegere.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE