Biscuiti si fursecuri Deserturi

Choux pentru profiterol

Unul din deserturile copilăriei este profiterolul. Să îl savurăm ca pe vremuri.

Dificultate: dificil

Timp de preparare: rapid

Porții: 6

Ingrediente:

  • 50 g unt nesărat tăiat în cuburi
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 75 g făină albă cernută cu un praf de sare
  • 2 ouă ușor bătute

Modalitate de preparare:

  1. Se încălzește cuptorul la 220 C.
  2. Pentru a face aluatul de choux, puneți untul și zahărul într-o cratiță cu 150 ml apă.
  3. Se pune tava la foc mic, până când untul și zahărul s-au topit, apoi se aduce la fierbere.
  4. Se ia de pe foc, se adaugă făina dintr-o dată și se bate energic cu o lingură de lemn până când aluatul se strânge de pe părțile laterale ale vasului într-o bilă.
  5. Se lasă să se răcească timp de 5 minute, apoi se încorporează ouăle câte puțin  până când aveți un amestec rigid și lucios (acest proces este mult mai ușor într-un procesor de alimente).
  6. Se pregătesc două tăvi de cuptor.
  7. Folosind două lingurițe sau o lingură pentru înghețată puneți aluat în tăvi lăsând distanță între ele.
  8. Introduceți tava în cuptor pentru 18-20 minute sau până când sunt bine crescute și aurii.
  9. Scoateți gogoșelele din cuptor și tăiați partea de sus foarte puțin, astfel încât acestea să nu se prăbușească.
  10. Lăsați-le să se răcească pe un raft de sârmă.
  11. Umpleți cu cremă de vanilie/ înghețată și stropiți cu sirop de ciocolată după gust.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE