Creme si jeleuri Deserturi Slowly Veggie Vegetarian

Citrice în aspic de la Gordon Ramsey

Surprinde-i pe cei dragi cu o porție de citrice în aspic. Te învață Gordon Ramsey cum să faci.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 1 grapefruit roz
  • 1 grapefruit galben
  • 2 portocale mari, fără sâmburi
  • 2 1/2 foi gelatină
  • 150 ml sirop de zahăr

Pentru sosul de fructul pasiunii:

  • 2 bucăți din fructul pasiunii
  • 120 ml sirop de zahăr

Modalitate de preparare:

  1. Taie citricele la capete, cu un cuțit zimâat, apoi îndepărtează coaja și pielița.
  2. Feliază-le fileuri fine deasupra unei site puse într-un castron în care se va colecta sucul.
  3. Stoarce bine de suc membranele rămase.
  4. Așează fileurile pe un platou acoperit cu un prosop de bucătărie curat și lasă-le la rece 1 oră (pentru ca fructele să se usuce, excesul de suc riscând să dilueze jeleul).
  5. Măsoară sucul colectat pentur a avea 150 de ml.
  6. Înmoaie foile de gelatină într-un vas cu apă rece și dă în clocot siropul de zahăr, apoi stoarce foile de gelatină și adaugă-le în sirop. Amestecă până se dizolvă, apoi se toarnă totul peste sucul de citrice.
  7. Aranjează feliile de citrice într-o formă de aluminiu mică de pâine sau într-o terină.
  8. Toarnă jeleul peste felii și dă totul la rece peste noapte, până se încheagă.
  9. Pentru sos, taie fructul pasiunii în două, scoate sucul și semințele cu lingura și pune-le în siropul de zahăr. Ține la rece până în momentul servirii.
  10. Pentru a scoate jeleul din tavă, menține tava în apă caldă timp de 2-3 secunde, apoi răstoarnă tava pe o placa și scutur-o ușor.
  11. Taie jeleul felii cu cun cuțit ascuțit, pune pe farfurii și servește cu sos de fructul pasiunii.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu titlu de prezentare

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE

PUBLICITATE