Deserturi Prajituri si tarte

Clătite de ovăz și pere caramelizate

Mic dejun cu nucșoară, ovăz, lapte de migdale și pere caramelizate.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 250 ml lapte de migdale
  • 1/2 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță nucșoară
  • 4 lingurițe scorțișoară
  • 100 g fulgi ovăz
  • 3 ouă

Pentru pere:

  • 2 linguri zahăr pudră
  • 75 g unt de cocos
  • 2 pere, decojite și fără sâmburi
  • 200 g iaurt combinat cu nucă de cocos

Modalitate de preparare:

  1. Într-o cratiță combinați laptele de migdale cu cuișoare, nucșoară și scorțișoară.
  2. Plasați recipientul pe foc și aduceți în punctul de fierbere.
  3. Când începe să clocotească adăugați fulgii de ovăz și fierbeți la foc mic timp de 6 minute, amestecând continuu, până când începe să fie cremos și prinde textura unui terci.
  4. Transferați într-un bol pentru mixare și lăsați compoziția să se răcească timp de 20 de minute.
  5. În acest timp pregătiți perele. Presărați zahărul într-o tigaie și plasați-o pe sursa de foc.
  6. Când începe să se topească adăugați 25 de grame de unt de cocos.
  7. Pudrați perele cu un praf de scorțișoară și adăugați-le peste caramel.
  8. Lăsați-le să fiarbă timp de 5 minute.
  9. Reveniți la ovăz peste care adăugați ouăle bătute cu 1/2 linguriță sare.
  10. Amestecați pentru a obține un aluat asemănător celui de clătite.
  11. Încingeți o tigaie în care adăugați unt de cocos și adăugați aluat.
  12. Gătiți câte 4 minute pe fiecare parte.
  13. Procedați la fel cu restul compoziției, completând de fiecare dată cu ulei de cocos.
  14. Serviți alături de pere caramelizate si iaurt.

Autor: Daniela Niculi

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE