Creme si jeleuri Deserturi

Șodou de vanilie

Un sos bun atât cald cât și rece cu un gust intens de vanilie.

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 80-100 g zahăr tos
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură esență vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat

Modalitate de preparare:

  1. Separați albușurile de gălbenușuri și bateți albușurile spumă.
  2. Adăugați zahărul tos și esența de vanilie și bateți în continuare până când compoziția se întărește.
  3. Încorporați gălbenușurile și laptele.
  4. Așezați vasul pe baie de aburi și amestecați cu un tel.
  5. Amestecați continuu timp de 10 minute.
  6. După acest timp șodoul va începe să prindă textura unei creme.
  7. Îndepărtați de pe foc și adăugați zahărul vanilat.
  8. Distribuiți în cupe.
  9. Se poate servi atât cald cât și rece.

Credit Foto: 123RF

*Imaginile sunt cu tiltu de prezentare

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE