Deserturi Fructe

Desert cu rubarbă și mascarpone

Calea cea mai ușoară către o farfurie cu mult gust!

Dificultate: ușor

Timp de preparare: rapid

Porții: 4

Ingrediente:

  • 700 g rubarbă
  • 125 ml vin roze
  • câteva fâșii de coajă de portocală
  • 2 stele anason
  • 85 g zahăr pudră
  • 250 g mascarpone

Modalitate de preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 200 de grade.
  2. Se taie bucățile de rubarbă în jumătate pe lungime, apoi în bucăți de mărimea unui deget.
  3. Plasați bucățile de rubarbă într-un vas termorezistent, apoi stropiți cu vin.
  4. Împrăștiați coaja de portocală și anasonul printre bucățile de rubarbă.
  5. Presărați deasupra zahărul pudră.
  6. Acoperiți vasul cu folie și coaceți timp de 20 de minute până când rubarba este fragedă.
  7. Îndepărtați folia și coaceți pentru încă 5 minute.
  8. Montați rubarba pe farfurii mici, însoțită de 1 lingură de mascarpone.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments


Daniela Niculi

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE