Deserturi

Fraisier cu spumă de matcha

Timp de preparare blat: 5 minute; Timp de coacere blat: 30 min.;
Timp de preparare crem
ă ceai: 15 min.; Timp de pauză: 12 ore

Ingrediente pt. blat

280 g făină de grâu spelta integral

40 g migdale măcinate

180 g zahăr de trestie brun

12 g praf de copt bio

3 g sare

3 g bicarbonat de sodiu

300 ml lapte de soia

150 ml apă

15 ml suc de lămâie

50 ml ulei

miezul de la un baton de vanilie

Preparare blat:

1 Se încinge cuptorul la 180°C. Într-un bol se amestecă făina cu praf de copt, zahăr și sare.

În alt bol se amestecă laptele de soia cu apă, ulei și vanilie.

2 Se adaugă bicarbonatul peste amestecul de făină, se stinge cu lămâie și se adaugă amestecul de lapte de soia. Se înglobează cu telul. Se împarte în două compoziția; jumătate se toarnă într-o formă dreptunghiulară unsă (25 cm – 35 cm) și se coace 30 min. fără să deschidem ușa cuptorului. Se lasă să se răcească bine. Atenție, este foarte fragil. Se procedează la fel cu restul de aluat.

3 În tava în care s-a copt blatul se așază o bucată de hârtie de copt cu suprafața mai mare decât tava (ca să se ridice cu cel puțin 2 cm pe marginile formei). De această hârtie vom apuca pentru a scoate prăjitura din tavă. Se așază primul blat în tavă.

Ingrediente pt. umplutură și decor

500 g căpșuni

200 ml frișcă lichidă de soia

235 g tofu cremos, dulce (smântână de soia)

300 g iaurt cu soia și vanilie

120 g zahăr brun de trestie

150 ml apă

13 g agar-agar

13 g matcha

pudră de lucuma

Preparare umplutură:

Se taie căpșunile jumătăți pe lung și se așază de jur împrejurul tăvii, peste blat. Restul de căpșuni se taie bucățele și se așază în centru.

Se bate tofu cremos cu smântâna de soia folosind mixerul, cca 5-10 min.

Se dizolvă agar-agar în apă cu zahăr, se lasă să clocotească 2 min. Apoi se adaugă iaurt și matcha, amestecâmd cu telul, lent, mereu în același sens, ascendent. Nu se bate energic, este pericol de tăiere. Crema călduță se toarnă peste căpșuni cât să le acopere și se așază deasupra al doilea blat. Se acoperă cu restul de cremă și se dă la frigider 12 ore.

Se decorează în final cu căpșuni și topping de lucuma.

Facebook Comments


Alina Neamtu

Adauga comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

EVENIMENTE



PUBLICITATE